09 februari, 2024

Hur du väljer rätt nagelform till dina kunder!

Hur kan jag bestämma vilken nagelform som passar mina kunder? Vad bör jag rekommendera?

 

Kunder söker ofta vår hjälp för att bestämma vilken nagelform som passar dem bäst. Generellt sett är en användbar regel att förlänga korta naglar och smalna av breda. Men vad innebär detta exakt?

BRED NAGELBÄDD OCH/ELLER TJOCKA FINGRAR: För kunder med breda nagelbäddar kommer parallella sidor, oavsett längd, inte se så smickrande ut. I sådana fall rekommendera inåtgående former: mandelformade naglar (klassisk mandel, modern mandel, rysk mandel) eller lätt avsmalnande fyrkantiga, eventuellt ballerinanaglar.

KORT NAGELBÄDD: Korta nagelbäddar är ganska mångsidiga eftersom de har något längre fria rand. En cover och en fin böjd smile-linje kommer se bra ut med de flesta former: mandel, fyrkantig och ballerina

SMAL, LÅNG NAGELBÄDD ELLER SMALA FINGRAR: För dessa naglar spelar valet av form också roll. Vid smala naglar kan kraftigt försmalnande former, särskilt med långa naglar, inte alltid se bra ut. Det är bäst att välja en av dem. Till exempel, om du väljer en starkt försmalnande form som mandel, välj en något kortare längd, och om du föredrar längre naglar, välj en lätt avsmalning.

VINKLADE NAGLAR: Ofta är det inte naglarna utan fingrarnas inriktning som påverkar det övergripande utseendet. Om kundens fingrar är betydligt sneda eller lutar åt ett särskilt håll, försök korrigera vinkeln vid nagelformningen. Det är också en bra idé att inte lämna den fria kanten för lång, eftersom kortare naglar tenderar att minimera effekten av vinkeln.

Som du kan se är det alltid en bra idé att styra det övergripande utseendet mot den ideala och centrala riktningen, vilket ofta leder till ett vackert, harmoniskt resultat i de flesta fall.

 

Se filmen här:

 

https://www.youtube.com/watch?v=r_pWl4bipeo

 

 

 

Boka personlig visning!